Отац дјечака-убице из „Рибникара“ детаљно изнио одбрану

Танјуг
Отац дјечака-убице из „Рибникара“ детаљно изнио одбрану

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је детаљно изнио одбрану Владимир Кецмановић, отац дјечака који је 3. маја прошле године у Основној школи “Владислав Рибникар” убио девет ученика и чувара те школе.

Кецмановић од почетка суђења негира кривицу за тешко дјело против опште сигурности, за које га терете.

Он је данас завршио изношење одбране, а тужилаштво је почело са постављањем питања, рекла је Кецмановићев бранилац Ирина Боровић.

Боровић је рекла да су они поново инсистирали да се суђење отвори за јавност, јер се води и парнични поступак, који је јаван,  у којем ће оштећени такође излагати одбрану.

Пуномоћник оштећених Зора Добричанин новинарима је испред Палате правде рекла да су оштећени и пуномоћници оштећених “једва дочекали овај тренутак” и да све иде својим током, да су задовољни, као и да је у току једна важна доказна радња.

Суђење се наставља сутра а након питања тужилаштва, Кецмановића ће испитивати и оштећени.

Данас су прво пуномоћници оштећених образлагали имовинско-правни захтев и доказне приједлоге.

У судници Вишег суда у Београду данас су били присутни и родитељи убијене дјеце, јер је Више јавно тужилаштво у Београду одустало од њиховог испитивања како би им омогућило да буду присутни на суђењу када оптужени буду износили одбрану и како би могли да постављају питања.

Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малољетних жртава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана