Отац дјечака који је починио масакр у „Рибникару“: Од 3. маја сам мртав човјек

Танјуг
Отац дјечака који је починио масакр у „Рибникару“: Од 3. маја сам мртав човјек

БЕОГРАД - Отац дјечака који је извршио масакр у ОШ "Владислав Рибникар", Владимир Кецмановић, изјавио је данас у Вишем суду у Београду да је „после тог 3. маја 2023. мртав човек и да би реаговао да му је неко рекао да нешто није у реду са његовим сином“.

У наставку суђења у парничном поступку по тужби чланова породице убијене и рањене дјеце и чувара школе “Владислав Рибникар” да би све учинио да може да врати вријеме и да спријечи трагедију.

Он је још једном изразио саучешће породицама убијене дејце и истакао да су његови бол и туга неутјешни.

Више пута је поновио да данас из пијетета према жртвама не жели да прича о свом сину и каква су породица они били.

-Ја сам после тог 3. маја мртав човек, а овде сам данас пред вама само због своје ћерке која је такође жртва свог брата -рекао је он.

Кецмановић није хтео да одговара на питања суда и оштећених.

Одређена је пауза након које би требало да буде сасушана Нада Радоњић Булатовић, разредна VII/2, одељења у којем се догодио масакр,

У наставку суђења треба да буде саслушане и мајка дјечака који је починио злочин, Миљана Кецмановић, као и тадашња директорка школе.

Суђењу присуствују чланови породице Аћимовић, Чикић, Влаховић, Негић, Анђелковић, Кобиљски који су поднијели тужбу.

У току овог поступка до сада су испитани сви оштећени, односно 27 чланова породица који су тужбу поднијели.

Судија је одлучила да дио суђења, када су свједочили малољетна браћа и сестре убијених,  затвори за јавност.

Овом тужбом поред Миљане и Владимира Кецмановића обухваћен је и њихов син малољетник који је починио масакр.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка ће донијети одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтјев породица, или га евентуално одбија.

Тужба је поднијета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове усљед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха.

Пред овим судом води се и кривични поступак против оца и мајке дјечака, као и власника и инструктора стрељачког клуба у којем је како се сумња К.К. учио да пуца, док је малољетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година. Суд је у овом случају прихватио приједлог Вишег јавног тужилаштва у Београду и затворио суђење за јавност.

Против Кецмановића се воде три парнична поступка, док је укупно поднијето укупно пет тужби, које су поднијели малољетници и наставница историје који су тад тешко рањени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана