Осумњичени шверцер дроге постао савјетник министра правде самопроглашеног Косова

Срна
Осумњичени шверцер дроге постао савјетник министра правде самопроглашеног Косова

ПРИШТИНА - За савјетника министра правде у Влади самопроглашеног Косова именован је Енис Керка, који је осумњичен да је 2018. године са још двојицом шверцера дроге покушао да из Македоније на подручје Косова и Метохије унесе 113 килограма хероина.

Керка је именован на приједлог предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија.

Из кабинета министра правде Селима Селимија саопштено је да је "Керка именован за спољног савјетника у Министарству правде" и да је "одлука потписана и упућена у администрацију, као и свака друга одлука".

Керки је био одређен притвор од мјесец дана, али су он, његов брат Селим Керка и Гент Селаци, како су пренијели медији на албанском језику, послије седам дана пуштени на слободу.

У међувремену, полиција је обуставила истрагу против овог бившег возача директора Завода за осигурање Косова Ганије Тачија, рођеног брата предсједника самопроглашеног Косова.

На веб-страници Министарства правде у Влади самопроглашеног Косова објављене су одлуке о именовању 11 политичких савјетника, донесене у јуну, међу којима су лица сумњиве прошлости, блиска Хашиму Тачију, јавља дописник Срне.

На списку новопостављених савјетника нема Срба, као ни представника других мањинских заједница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана