Осумњичен да је силовао двије кћерке своје љубавнице

Г.С.
Осумњичен да је силовао двије кћерке своје љубавнице

Ј. Ш. (38) из Бачког Петровца ухапшен је у четвртак поподне због сумње да је приморао на сексуалне односе дванаестогодишњу дјевојчицу, као и да је силовао њену шеснаестогодишњу сестру.

Према незваничним информацијама до којих је дошао Блиц, Ј. Ш. је био у љубавној вези са мајком дјевојчица које је напаствовао дужи временски период.

“Несрећне дјевојчице живе са мајком и у јако су лошој материјалној ситуацији. Корисници су социјалне помоћи и тешко живе, а осумњичени је то изгледа обилато користио како би их довео у завистан положај. Био је у љубавној вези са мајком дјевојчица и посећивао их је у кући у којој су живјеле. Одједном се на основу понашања дјевојчица дало закључити да нешто није у реду и полиција је покренула истрагу на основу добијених индиција. Убрзо је оперативним радом скупљено довољно доказа против Ј. Ш. и против њега је покренут кривични поступак”, прича извор близак истрази.

У читав случај укључени су и стручњаци Центра за социјални рад који су задужени за добробит дјевојчица као и Више јавно тужилаштво у Новом Саду.

“Будући да се до сазнања о злостављању и силовању дјевојчица дошло полицијским оперативним радом, а не по нечијој пријави, на тужилаштву је да одлучи да ли ће истрагом бити обухваћена и мајка несрећних дјевојчица како би се утврдило да ли је знала да јој партнер злоставља кћерке будући да она то није пријавила полицији”, објашњава саговорник.

Ј. Ш. је одређено полицијско задржавање до 48 часова и он ће уз кривичну пријаву бити приведен у Више јавно тужилаштво у Новом Саду а незванично, због деликатности случаја надлежни тужилац предложиће поступајућем судији да осумњиченом одреди притвор у трајању до 30 дана због узнемирења јавности, могућности бјекства и утицаја на свједоке. (Блиц)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана