Оснивач Вагнера: Ја не регрутујем Србе

Танјуг
Оснивач Вагнера: Ја не регрутујем Србе

МОСКВА - Руска паравојна група Вагнер данас је негирала да регрутује грађане Србије за борбу у Украјини, дан након што су активисти поднијели кривичне пријаве против те организације у Београду.

Међу особама наведенима у кривичним пријавама су руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко и Александар Вулин, директор Државне безбједносно-информативне агенције Србије, пренио је Ројтерс.

-Ја не регрутујем Србе - навео је у саопштењу оснивач Вагнера Јевгениј Пригожин, рекавши да никада није чуо за Боцан-Харченка или Вулина.

Предсједник Србије Александар Вучич је раније ове седмице рекао о Вагнеровој групи и позиву упућеном на регрутацију, да је ријеч о ноторној лажи.

Адвокат из Београда и предсједник групе грађана "Октобар" Чедомир Стојковић, као и представници руских и украјинских антиратних група поднели су јуче Вишем јавном тужилаштву у Београду серију кривичних пријава због дјеловања Вагнер групе у Србији, као и "мобилисања држављана Србије за учествовање у рату у Украјини".

Пригожин је почетком седмице саопштио да та компанија никада није била присутна на сјеверу КиМ и није имала никакве контакте са Србијом.

Пригожин је то навео на званичном Телеграм каналу компаније, одговарајући на питање „Гласа Америке „на српском, о томе какве активности Вагнер група спроводи у Србији.

Пригожин тврди и да у Вагнеру тренутно нема држављана Србије и да их одавно није било и додаје да гласине које се "напумпавају" око интеракције Вагнерове групе и Србије немају никаквог основа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана