Османи: Постоји само један епилог дијалога између Београда и Приштине - међусобно признање

Танјуг
Османи: Постоји само један епилог дијалога између Београда и Приштине - међусобно признање

ПРИШТИНА- Предсједница привремених приштинских институција Вјоса Османи изјавила је данас да постоји само један епилог дијалога између Београда и Приштине, а то је међусобно признање.

Како она тврди, процес дијалога са Београдом има епилог, епилог који су сви навели, који је напоменуо и предсједник САД Џозеф Бајден, а то је обострано признање.

Говорећи поводом 15. годишњице такозване независности Косова у скупштини, она је истакла да се о територијалном интегритету, уставности, правном поретку и суверенитету такозваног Косова не може преговарати.

Османи је захвалила међународној заједници на подршци коју је дала такозваном Косову за слободу и независност.

"Када смо били угњетавани и борили се за слободу, када смо се ослободили и започели свој демократски живот, они су ту и данас, поуздан и стабилан партнер који заједно градимо нашу будућност", навела је она.

Османи је изјавила да је такозвано Косово уједињено против Србије, упркос разликама и да деструктивне силе покушавају да наруше њихово јединство, али, да су, како је рекла, пред Србијом сви једно.

"Упркос разликама у ставовима, идејама и политичким платформама, политички спектар земље ће бити уједињен против свих оних који покушавају да поткопају нашу државу или ометају њен напредак. Битка за међународно оснаживање, чланство у организацијама и пут ка евроатлантским интеграцијама захтијева пуну сарадњу са пријатељским земљама", поручила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана