Осам макроа иде у затвор: Станове у БиХ изнајмљивали зa проституцију

ГС
Осам макроа иде у затвор: Станове у БиХ изнајмљивали зa проституцију

БЕОГРАД - Судско вијеће Посебног одјељења Вишег суда у Београду осудило је осам припадника организоване криминалне групе на затворске казне од десет мјесеци до четири и по године, пошто их је огласило кривим за посредовање у проституцији и удруживање ради вршења кривичних дјела.

Најстрожа казна, четири године и шест мјесеци, изречена је Мирославу Терзићу, који је у оптужници Тужилаштва за организовани криминал означен као вођа групе. Владимир Ђорђевић осуђен је на три, а Татјана Лукић на двије године затвора.

Тамара Хафизбеговић осуђена је на годину и по дана, док су Вукану Петровићу и Сретену Дучићу изречене казне од по 14 мјесеци. Годину затвора изречено је Саши Николићу, док је најблажу казну, 10 мјесеци, судско вијеће одмјерило Марку Радомировићу.

Припадницима ове групе на терет се ставља да су од марта 2019. до јануара 2020. на подручју Републике Србије и БиХ изнајмљивали станове у којима су жене које су претходно ангажовали, пружале сексуалне услуге.

Давали надимке, како не би били откривени

Припадници групе су, како се сумња, једни другима давали надимке како не би били откривени. Дјевојке су се са клијентима састајале у изнајмљеним становима махом на Новом Београду. Када клијент преко секретарице уговори састанак, главну улогу преузимали су мушки чланови ових група. Службени возач довозио би проститутку до изнајмљеног стана, а онда би стан обезбјеђивали док је унутра клијент. Поред тога, контролисали су и доласке корисника.

Клијенти су морали да прођу и својеврсну безбједносну провјеру. Према незваничним информацијама, у зависности од тога да ли је корисник услуга нов или не, знало се у који ће стан ићи.

Колико су припадници групе били организовани, показује и чињеница да су посебно изнајмљивали мање станове за клијенте који су први пут користили сексуалне услуге. Када се клијент „докаже”, односно ако се покаже да је поуздан и да неће одати о чему је ријеч, тек онда је могао да одлази у велике станове које су употребљавале ексклузивне проститутке.

Група је имала особу задужену само за вођење евиденције. Она је у свесци биљежила податке о клијентима и новцу који је зарађен овим „послом”. Чланови групе су зараду дијелили у зависности од улоге коју су имали у групи.

Приликом претреса станова и просторија које су користили осумњичени, полиција је пронашла већу суму новца, више од стотину мобилних телефона и лаптопа, као и интерну документацију коју су чланови водили. Такође, откривена је и привремено одузета мања количина дроге, муниција, као и четири возила која су употребљавана у извршењу овог кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана