Орлић: У септембру посебна седница Скупштине о КиМ

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Посебна сjедница Скупштине Србије о Косову и Метохији биће одржана у септембру, изјавио је предсjедник републичког парламента Владимир Орлић.

Владимир Орлић је, гостујући на телевизији Прва, подсјетио да је посланичка група "Александар Вучић – Заједно можемо све" најавила да ће поднијети иницијативу за одржавање сједнице парламента на тему КиМ и додао да очекује да ће и кроз формалну процедуру такав захтјев бити достављен.

"Извесно је да ћемо током септембра седницу на ту тему да одржимо", рекао је Орлић и додао да ће то бити прилика да људи у Србији детаљније чују са чиме се све суочавамо и шта све радимо када је ријеч о КиМ.

Навео је да се посланици опозиције, када год су говорили да им је веома важно да се у скупштини одржи сједница на тему КиМ, на тој сједници нису појавили за разлику од предсједника Србије Александра Вучића који се, додао је, сваки пут одазвао позиву парламента и дошао да одговара на питања посланика.

"Они који често говоре да једва чекају да нешто објасне и кажу, да им је много стало да говоре на тему као што је КиМ, по правилу су тада налазили нешто важније што им је било занимљивије да раде, па би било добро да се барем овај пут покаже нека разлика и да су неки људи мало више озбиљности стекли у међувремену, ако је то могуће", рекао је Орлић.

Навео је да је ситуација на КиМ врло озбиљна и да је са јучерашњег састанка председника Вучића са представницима Срба са КиМ најважнија порука да прогона Срба са КиМ неће бити.

Орлић је додао да су Срби са КиМ рекли да имају пуно повјерење и у државу и у оно што предсједник Вучић ради.

На питање како тумачи понашање запада по питању КиМ Орлић је рекао: "Сваки пут када је реч о КиМ имате ту врсту дволичног става да ће на речима сви да кажу ''залажемо се за мир, стабилност, сигурност'', а када дођемо до праксе видите да ће по правилу они који су творци те њихове лажне, такозване независности опет да буду на њиховој страни само зато што сматрају да је то њихово чедо и да због тога треба да има њихову подршку".

Говорећи о томе ко ће бити мандатар за састав нове владе и да ли ће се о томе сутра одлучивати, Орлић је рекао да није важно да ли ће се то знати за дан или осам дана, јер је сада приоритет ситуација на КиМ, преноси РТС.

Орлић је оцијенио и да су оба кандидата СНС – Ана Брнабић и Милош Вучевић одлични.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана