Орлић: Срби на КиМ се суочавају са тешким притисцима

Srna
Foto: Arhiva

Предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић истакао је у разговору са британским амбасадором Шан Маклеод да Београд улаже велике напоре за очување мира и стабилности на Косову и Метохији, имајући у виду да се српски народ на том простору суочава са великим изазовима и тешким притисцима, изазваним неодговорним потезима Приштине.

- Остајемо привржени дијалогу и тражењу мирних решења, чувајући у сваком тренутку свој народ и његове виталне интересе - рекао је Орлић.

Орлић је указао на то да су мир и стабилност неопходни као предуслов за даљи економски развој, саопштено је из Скупштине Србије.

Саговорници су разговарали о енергетској ситуацији у Европи, те економским изазовима и односима у региону и сагласили се да постоји велики простор за унапређење различитих видова сарадње двије државе.

Орлић је нагласио да су билатерални односи земаља на високом нивоу и указао на могућност даљег јачања парламентарне сарадње.

На састанку је било ријечи и о економској сарадњи и улагањима у инфраструктурне пројекте, при чему је Шан Маклеод указала на бројне могућности које отвара присуство британске кредитне агенције "УК експорт фајненс" у Србији, која већ подржава пројекат изградње Моравског коридора. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана