Организована протестна колона аутомобила кроз Београд

Срна
Организована протестна колона аутомобила кроз Београд

БЕОГРАД - У Београду се у организацији Удружења “Кнез Мирослав” одржава протестни скуп у знак подршке угроженој Српској православној цркви /СПЦ/ и српском народу у Црној Гори.

У организацији овог удружења формирана је колона возила на београдској ауто-пијаци Бубањ која ће кретати ка Аеродрому “Никола Тесла”.

Предсједник Удружења Веско Драшковић рекао је да није ријеч о литији и да нису тражли благослов од патријарха српског.

Драшковић је рекао за Тањуг да ће колона кренути од Бубањ потока према аеродрому, вратити се према граду и на крају разићи на Мостарској петљи.

Окупљени у колони желе да изразе незадовољство и упуте апел и власти и опозицији у Црној Гори, као и свим људима који живе у Србији, али и у расејању, да је крање вријеме да се заштите српске светиње и српски народ.

На питање да ли је ово протест против власти у Црној Гори, Драшковић је одговрио да није, да “они нису политичари и да се баве заштитом српског народа”.

“Наше деловање је интензивније од оног момента када је на неки начин ћирилица протерана из Црне Горе, када је угрожен спрски језик, јер сматрамо да су то светиње које треба заштитити. Сада, када је нападнута Црква са жељом да она нестане на том подручју, ми смо се узнемирили и осећамо да треба да се сакупимо и дамо подршку на миран начин”, рекао је Драшковић.

Учесници протеста носе српске и црногорске заставе, као и барјаке са ликом Његоша, а пуштају патриотске и црквене пјесме.

Судећи по таблицама на аутомобилима, дошли су из различитих градова земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана