Оптужница против Алексића поново враћена на исправку

Тањуг
Оптужница против Алексића поново враћена на исправку

БЕОГРАД - Виши суд у Београду поново је вратио тужилаштву на исправку оптужницу против директора школе глуме Мирослава Мике Алексића (68), којом га тужилаштво терети за силовање и полно узнемиравање седам полазница те школе, потврђено је Тањугу у тужилаштву.

Први пут је због формалне неисправности оптужница била враћена крајем априла, након цега је тужилаштво поднијело исправљени акт 21. маја.

Међутим, суд је поново, утврђујући формалну исправност, утврдио да оптужница садржи одређене недостатке и вратио је тужиластву на исправку.

Тек пошто оптужница буде исправно састављена, суд ће је послати оптуженом и његовом браниоцу на одговор, а потом ће разматрити има ли мјеста потврђивању оптужнице у смислу основаности сумње да су почињена кривична дјела.

Оптужницом од 21. априла Алексић се терети за извршење два продужена кривична дјела силовања, два кривична дјела силовања, једно продужено кривично дјело недозвољених полних радњи и четири кривична дјела недозвољених полних радњи, на штету седам дјевојака.

Њему је 21. маја за још 30 дана Виши суд продужио притвор због опасности да ће у кратком року поновити кривично дјело и због узнемирења јавности.

Алексић је у притвору од хапшења 16. јануара ове године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана