Оптужени признао ношење експлозива, суђење потом прекинуто због дојаве о бомби

Tанјуг
Foto: гс

НОВИ САД- Суђење Ђорђу М. (28) из Земуна прекинуто је у сриједу у Вишем суду у Новом Саду због дојаве о бомби, баш када је он признао кривично дјело, пишу локални медији.

 Дојава о бомби, како је Тањуг јуче јавио, стигла је у суд у 12.20 сати, након чега су сва суђења прекинута, па је зграда евакуисана ради провјере информације која се испоставила као лажна.

Ђорђе М. је оптужен јер је 5. априла у новосадском насељу Детелинара носио минско-експлозивну направу велике разорне моћи са даљинским активирањем, а откривен је и ухапшен када је покушао да ранац са експлозивном направом остави у згради у којој живи бивши полицајац Далибор Богдановић Боћа, који је био и раније мета напада.

Прије оглашавања аларма за узбуну, осумњичени у суду признао кривично дјело које му се ставља на терет, али је додао да је то учинио под пријетњом озбиљног криминалца чије име не смије да открије.

 Како је навео, у то вријеме је радио као достављач и позајмио је 50.000 динара од једног познаника из краја.

 "Иако је рекао да не морам да журим са враћањем дуга, почетком априла је тражио да му хитно вратим позајмицу, а пошто нисам био у прилици да то учиним, предложио ми је да донесем један пакет из Новог Сада и да не морам да вратим дуг", навео је Марков и додао да му тај познаник није рекао шта је у пакету.

У Нови Сад је, навео је, дошао са тим познаником који га је чекао у колима.

Према ријечима његовог браниоца, поднијет је приједлог за склапање споразума о признању кривице, у којем је предложена казна од две године затвора или већа, што ће се још разматрати. Ђорђе М. је оптужен због сумње да је извршио кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, за које је запрећена казна затвора од двије до 12 година.

Наставак суђења заказан је за 17. децембар. Тужилаштво га терети “јер је у Новом Саду, у Улици Илија Бирчанина код кућног броја 9, окривљени неовлашћено носио минско-експлозивна средства, и то минско експлозивну направу велике разорне моћи са даљинским активирањем”.

Приликом хапшења осумњиченог, полиција је експлозив пронашла у ранцу који је носио. На интернету се такође, наводно појавио снимак надзорне камере на којем се види како уноси ранац са експлозивом у улаз који је откључан.

Поменути полицајац је више пута био мета напада, пренели су локални медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана