Општина Грачаница осудила упад РОСУ на општинску зграду

Танјуг
Foto: Архива

ГРАЧАНИЦА- Руководство Општине Грачаница данас је осудило упад специјалне јединице РОСУ у општинску зграду, наводећи да су специјалци били под пуном ратном опремом, наоружани дугим цијевима и фантомкама.

"Руководство Општине Грачаница, на челу са председницом Општине Љиљаном Шубарић, најоштрије осуђује брутални напад специјалне јединице РОСУ у општинску зграду. Недопустиво је и крајње недемократски да, без образложења и званичног налога суда, специјалци упадају у општинску зграду брутално демонстрирајући силу над радником обезбјеђења који је претрпио тешку психичку трауму и медицински је збринут у Клиничком центру, што је заведено у медицинској документацији", наводи се у саопштењу Општине, а преноси "Косово онлајн".

Најновији инцидент је, како је саопштено, показатељ колико је улична демонстрација силе присутна у тзв. демократским институцијама које би, како се наводи у саопштењу, требало да се баве заштитом безбједности сваког грађанина без обзира на вјеру и националност.

"Општина Грачаница наставља да ради несметано и овакви лицемерни и недемократски напади на институцију која је у служби свих грађана неће нас поколебати да наставимо путем одрживости, останка и опстанка нашег народа на овом простору", наводи се у саопштењу.

Надлежни из Општине Грачаница позвали су све релевантне међународне институције и амбасаде да осуде најновији напад на демократију, а Кфор да појача присуство на терену како би становништво заштитио од могућих нових провокација полиције.

Упућен је апел грађанима да буду смирени и суздржани и да не насједају на евентуалне провокације како би сви у миру дочекали православну Нову годину.

Из општине Грачаница наглашено је да су специјалци под пуном ратном опремом, наоружани дугим цијевима и фантомкама, брутално демонстрирали силу над радником обезбјеђења који је претрпио тешку психичку трауму и медицински је збринут у Клиничком центру, што је заведено у медицинској документацији.

"Запослени у општини, али и целокупно становништво на територији Грачанице, веома је узнемирила вест о најновијем терору косовских специјалаца посебно у време када се српски народ припрема за обележавање не само православне Нове године, него и великог верског празника", наведено је у саопштењу општине Грачанице.

Из ове општине су поручили да Грачаница наставља да ради несметано и да их овакви лицемјерни и недемократски напади на институцију која је у служби свих грађана неће поколебати да наставе путем одрживости, останка и опстанка српског народа на Косову и Метохији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана