“Оно што сам видео на петом спрату желео бих што пре да заборавим”: Херој из Смедерева спасавао рањене

ГС
Foto: Блиц

СМЕДЕРЕВО - Мушкарац П. С, херој синоћне трагедије у Смедереву, описао како су изгледали минути ужаса у којима је спасавао рањене послије експлозије у солитеру код Карађорђевог трга, код Дуда.

П. С. је пуком срећом био близу зграде у којој је усред мирне вечери одјекнула стравична експлозија из још непознатих разлога.

- Почела су стакла да падају. Окренуо сам се и видео да људи излазе из зграде (у којој се догодила експлозија). Чуо сам вриске. Ишао сам од стана до стана и питао треба ли помоћ - рекао је за “Блиц”

На снимку објављеном на друштвеним мрежама види се како П. С. из зграде у којој је експлодирала бомба изводи комшије који су очигледно у стању шока. Око њих је метеж, на улицама мјешавина срче, шута, дијелова тијела...

Стигао је до четвртог спрата, до свог друга Г.

- Питао сам га да ли је добро. Рекао је да јесте, па сам га спустио доле. Кад сам њега ухватио видео сам и жену да носе. Питао сам да ли има неко дете горе и још некога, па сам се вратио да их спасим - каже П. С.

Када се поново попео, овај пут на пети спрат зграде, затекао је језиву сцену коју би волио да што прије заборави.

- Ту сам видео те делове тела. Ишао сам са ватрогасцима пошто знам комшију спасиоца. Попео сам се до петог спрата и ту видео делове тела на гелендеру - испричао је један од смедеревских хероја.

Послије стравичне експлозије у Смедереву нађено је раскомадано тијело једне жртве, а истражни органи још утврђују идентитет погинуле особе и околности под којима је дошло до експлозије. Како је јавио репортер “Блица” са лица мјеста, постоје индиције да је жртва женског пола. Комшије тврде да је експлодирала нека врста бомбе, а не плинска боца како се испрва веровало.

У експлозији су повријеђене двије особе, брат и сестра. Истражитеље сада чека језив задатак да открију ко је погинула особа на основу делова тијела расутих на улици и јасно обиљежених чуњевима са форензичарским бројевима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана