Омогућена вакцинација страних туриста на Београдском сајму

Анадолија
Foto: Aнадолија

БЕОГРАД - Влада Србије је донела закључак којим је омогућила вакцинацију страних туриста који бораве у Србији у угоститељском објекту за смештај, евидентираном у еТуристи.

Страни држављани се не могу самостално пријавити за вакцинацију. Постоји списак од 18.219 угоститеља евидентираних еТуристи и списак туристичких агенција организатора путовања.

Вакцинација страних држављана ће бити бесплатна, врши се сваког петка, суботе и недеље почев од петка 6. августа у Хали 11 Београдског сајма у периоду од осам ујутру до 15,30 сати, саопштило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Тренутно су на располагању вакцине произвођача Пфизер, АстраЗенеца и Синопхарм, али напоменуто је да постоји могућност мањег избора вакцина у тренутку пријаве, у складу са доступним количинама одређених вакцина.

Пријаву страних држављана за вакцинацију врше угоститељски објекти у којима су смештени или туристичке агенције преко којих су уговорили путовање и смештај у Србији. Страни држављани се не могу самостално пријавити за вакцинацију. Постоји списак од 18.219 угоститеља евидентираних еТуристи и списак туристичких агенција организатора путовања.

“Обавештавамо стране држављане који желе да се вакцинишу да је потребно да правовремено контактирају угоститеља код ког бораве или агенцију преко које су уговорили путовање у Србију како би их ови пријавили за вакцинацију и доставили им путем емаил-а потврду термина вакцинације која ће садржати датум прве и друге вакцинације, локацију вакцинације као и тип вакцине којој желе да се вакцинишу”, наведено је у саопштењу.

Из Министарства су посебно напоменули да страни држављани који на локацију вакцинације дођу без потврде термина вакцинације, коју ће добити од агенције или угоститеља који их је пријавио, неће моћи остварити право на вакцинацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана