Олујни вјетар забио кран у зграду, станари у шоку (FOTO)

ГС
Невријеме
Foto: Курир | Невријеме

НОВИ САД - Током незапамћене олује која је погодила Нови Сад срушио се кран на градилишту у Улици Веселина Маслеше, а у прилог томе колики је налет вјетра претрпио говори и чињеница да је пао преко зграде, преломио се и упао у двориште зграде у сусједној Коперниковој улици.

На срећу нико није повријеђен током овог инцидента а причињена материјална штета тек треба да се утврди јер су поред зграде у изградњи оштећене још двије усељене зграде, један у Веселина Маслеше, а друга у Коперниковој улици гдЈе је завршио дио крана, пише Курир.рс.

Окупљени станари одмахујући главом у невјерици питали се како је могуће да у овом инциденту нико није повријеђен.

- То се десило баш у оном најјачем налету олује када су громови одзвањали са свих страна. Чули смо да је нешто пукло и помислили да је гром ударио негде у близини али је тај звук био чуднији, као да се криви или ломи гвожђе. Тада смо кроз пљусак видели да се нешто приближава тераси и помислили да је ветар понио неку откинуту грану. Одједном је то ударило у нашу застакљену терасу и када смо изашли и имали смо шта да видимо. Врх крана са градилишта иза наше зграде био нам је у тераси - прича запањено станарка зграде у Коперниковој улици.

Каже да се јако уплашила али да су је укућани смирили, првенствено њен супруг који јој је рекао да ће све бити у реду и да им не може нашкодити чак и ако кран сада отпадне.

- Муж ми је рекао да ће га и ако пукне гравитација повући доље праволинијски и да неће упасти у терасу али ће повући добар њен дио а и олуја је почела полако да се смирује па сам се и ја мало смирила. Када је стало и када смо изашли у двориште имали смо и шта да видимо. Кран је остао савијен преко нашег крова у Коперниковој, а већим, доњим делом, пао је поред градилишта и уз сусједну зграду у Веселина Маслеше. Невероватан призор - присјећа се саговорница.

Њен комшија каже да је морао одмах по паду крана да изађе на улицу и провјери да ли му је оштећен ауто.

- Жена ме је одговарала али нисам могао да сједим скрштених руку и ђаво ми није дао мира. Изашао сам по оном кијамету да проверим да ли су нам оштећена кола. Испоставило се да није настрадао ниједан ауто што је право чудо. Лакнуло ми је када сам видио прво да нема повријеђених људи јер је кран пао на пут уз зграде а не праволинијски преко зграде или на другу страну. Да се то десило, некоме је кран могао упасти у стан не дај боже а страдали би или аутомобили у нашем дворишту или десетак аутомобила паркираних уз пут на паркиралишту - тврди саговорник.

Док се олуја смиривала на лицу мјеста појавили су се инвеститори и грађевински радници на градилишту и почели да склањају неред а полиција и надлежна инспекцијска служба извршили су увиђај. Причињена је велика материјална штета која тек треба да буде утврђена.

Подсјетимо, током синоћње незапамћене олује у Новом Саду, у којој је страдао дјечак (12), током вечери снажан вејтар је оборио кран који је пао на зграду. Кран је при паду оштетио три околне зграде, а он је пао са околног градилишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана