Огласио се први тужилац Србије о оптужници Приштине у случају Бањска

Срна
Огласио се први тужилац Србије о оптужници Приштине у случају Бањска

БЕОГРАД - Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић сматра да оптужница привремених институција у Приштини против Милана Радоичића и других нема никакав значај.

Стефановић је подсјетио да је територијални интегритет Србије у саставу са Косовом и Метохијом гарантован Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН и истиче да привремене приштинске институције немају никакву надлежност за вођење било каквих поступака, па ни кривичних, преноси РТС.

Стефановић је указао да се против Радојичића води истрага пред Вишим јавним тужилаштвом у Београду због сумње да је заједно са више НН лица извршио три кривична дјела – удруживање ради вршења кривичних дјела, недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и тешка дјела против опште сигурности.

У Приштини објављена оптужница за Бањску против 45 особа

"У оквиру истраге Више јавно тужилаштво у Београду се преко Министарства правде обратило Еулексу и затражило да му се достави комплетна документација која се тиче критичног догађаја од 24. септембра 2023. у месту Бањска", напоменуо је главни тужилац.

Нагласио да документација до данас није достављена Тужилаштву, нити је стигао било какав одговор од Еулекса.

Специјално тужилаштво привремених институција у Пришитни подигло је данас оптужницу против 45 лица, укључујући Милана Радоичића, због сумње да су били дио оружане групе која је у Бањској прошлог септембра, како је наведено, напала такозвану косовску полицију.

У сукобу Срба са сјевера Косва и Метохије са такозваном косовском полицијом у Бањској су у ноћи између 23. и 24. септембра погинули Бојан Мијаиловић, Стефан Недељковић и Игор Миленковић, а на супротној страни полицијски наредник Африм Буњаку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана