Огласио се отац Ескобара након шест мјесеци од убиства: Пресудиле му плаћене убице и малољетница у сачекуши

GS
Огласио се отац Ескобара након шест мјесеци од убиства: Пресудиле му плаћене убице и малољетница у сачекуши

БЕОГРАД - Ранко Радошевић Ескобар убијен је на пумпи у Рушњу 9. марта, а недавно је за његово убиство подигнута и оптужница против Стефана З. (26), Луке В. (28), Азре Шабановић и Марка Пјановића из БиХ.

Радошевићев отац је објавио читуљу након тачно шест мјесеци од убиства Ескобара, који је словио за вођу никшићког клана.

– Посебни људи су у нашим срцима и кад нису поред нас. Сјећање нас теши и даје наду о постојању неког бољег свијета у вјечности. Ти ниси отишао заувијек, само си на неком љепшем и мирнијем мјесту. Збогом, сине – написано је у читуљи.

Због сумње да су извршили кривично дјело Тешко убиство у саизвршилаштву у стицају са по једним кривичним дјелом Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја оптужени су Стефан З. (28) из Лебана и Лука В. (26) из Краљева, пише Блиц.

Држављани БиХ, који су у међувремену изручени Србији, Марко П. (28) и (22) Азра Ш. оптужени су за тешко убиство у помагању.

Стефан и Лука су побјегли након убиства, а ухапшени су након два дана у штек стану на Новом Београду. Тада је са њима ухапшена и малољетница, против које се поступак води одвојено и она се сумњичи за саучесништво.

Сумња се да су егзекутори припадници кавачког огранка који је активан у Србији, као и да су плаћене убице.

Направили сачекушу на пумпи, па испалили хице
Како је саопштило тужилаштво, Стефан З. и Лука В. су 9. марта 2023. године око 11.05 на подмукао начин убили Ранка Радошевића, који је усљед задобијених повреда преминуо у 11.32 и при томе су са умишљајем довели у опасност живот три госта у кафићу на бензинској пумпи у Рушњу.

Сумња се да су они носећи хируршке маске преко лица, када су угледали оштећеног на паркингу бензинске станице, извадили пиштоље и испалили су више хитаца у Радошевића, док је стајао испред улаза у кафић.

Радошевић је побјегао у кафић, а за њим је ушао осумњичени Стефан З. и испалио му неколико пројектила у леђа, усљед чега је Радошевић пао на под.

Стефан З. му је потом, како се сумња, пришао и из непосредне близине му испалио још један пројектил у главу. Након тога су обојица осумњичених побјегли са лица мјеста аутомобилом марке "голф 4 караван" које су потом запалили у насељу "Петлово брдо".

Азра и Марко намамили Ескобара

Након што су ушли на територију Србије, Марко Пјановић је у једној рентакар агенцији у Београду изнајмио на своју личну карту аутомобил "фиат тип 500", да би потом 27. фебруара, мобилним телефоном контактирао сада покојног Радошевића ради куповине његовог аутомобила ПМВ "голф 8".

Следећег дана они су размјеном СМС порука договорили да се нађу на бензинској станици "Кнез Петрол" у Рушњу, гдје је осумњичени Пјановић дошао изнајмљеним аутомобилом, а како би видио возило марке "голф 8" које је продавао Радошевић.

Девет дана касније, 9. марта Марко Пјановић је контактирао Радошевића, путем апликације Вацап, па су се договорили да се око 11 часова састану на бензинској станици "Кнез Петрол" у Рушњу ради куповине његовог аутомобила, иако се Марко Пјановић налазио на територији БиХ.

Азра Шабановић је, како се сумња, 4. марта заједно са Пјановићем у Краљеву са једног паркинга одузела возило "голф 4 караван" и довезла га у Београд, а осумњичени Пјановић се довезао изнајмљеним "фиат тип 500".

Поменути "голф 4 караван" су касније Стефан З. и Лука В. користили за извршење кривичног дјела.

Марко и Азра су недавно из БиХ изручени Србији. Пјановић слови за вођу навијача Партизана из Брчког.

Ко је Ранко Радошевић?

Радошевићево име је повезивано и са шкаљарским и са кавачким кланом.

Убијени Ескобар наводно је био члан бежанијског клана Горана Мијатовића који је ликвидиран у Београду и вођа никшићког клана који је сарађивао са шкаљарским кланом на чијем је челу био Јован Вукотић.

Радошевић је довођен у везу са Вељком Беливуком и Марком Миљковићем, када је код њих пронађен аутомобил који се води на његово име.

Ескобар се бавио продајом возила, а муштерије су му биле људи из подземља. Како је Блиц писао, он је преправљао обична возила у блиндирана и тиме повећавао њихову вриједност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана