Огласио се МУП о проблемима на београдском аеродрому

ГС
Огласио се МУП о проблемима на београдском аеродрому

БЕОГРАД - Гранична полиција данас је привремено обуставила пасошку контролу на београдском Аеродрому "Никола Тесла" усљед грешке у функционисању служби оператера на аеродрому, саопштило је Министарство унутрашњих послова (МУП) Србије.

"Након стицања услова за наставак пасошке контроле, гранична полиција ће у најкраћем року обавити послове и задатке који су у њеној надлежности и спречити задржавање на излазу из земље", истиче се у саопштењу.

Из МУП-а су навели да је усљед грешке око 17 часова у транзитној зони дошло до мијешања путника који су допутовали из Скопља, са другим путницима који намјеравају да путују ка европским и свјетским дестинацијама, а који су претходно контролисани, као и пртљаг.

"Због ове ситуације, а ради обезбеђивања потребних услова за безбедност вазухоплова и путника, захтеви аеродромског особља према МУП-у били су да се заустави даља пасошка контрола на излазу из земље и улазак нових путника у транзитну зону, док се не изврши пражњење транзитне зоне и поновни безбедносни преглед свих лица која се налазе у тој зони", додали су из МУП-а.

У саопштењу се напомиње да тај преглед, према закону, обавља особље оператера Аеродрома "Никола Тесла".

Хаос на београдском аеродрому: Ванредна провјера, касне летови

Због ових разлога гранична полиција је обуставила привремено пасошку контролу како би се испоштовали безбједносни услови и успоставила пуна безбједност лица и ваздухоплова.

Компанија "Ер Србија" саопштила је раније да ће вечерас и сутра ујутро доћи до одступања у планираном реду летења и да је могуће да поједини летови касне и до два сата због ванредног прегледа одлазног терминала Аеродрома "Никола Тесла".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана