Огласио се МУП о дојавама бомби у Београду и Нишу, ево одакле су стигле пријетње

Танјуг
Foto: Aгенције

БЕОГРАД - Министарство унутрашњих послова саопштило је да су током дана са мејл адресе сервиса Протонмаил на адресе више тржних центара у Србији упућене поруке о наводно постављеним експлозивним направама у тим објектима, за које је након контрадиверзионог прегледа установљено да су биле лажне.

Са исте мејл адресе поруке исте садржине послате су на мејл адресе тржних центара - Рајићева, Меркатор Центар Београд, Галерија - Београд и Делта Планет у Нишу, наводи МУП.

Мејлови су, како се наводи, стигли са сервиса Протонмаил, мејл сервиса који је базиран у Швајцарској и са њега су и у претходном периоду у неколико наврата слате пријетње и Аеродрому "Никола Тесла" и компанији "Аир Сербиа", а према оперативним сазнањима упућене су са територија једне европске земље и Украјине.

Полиција интензивно, у сарадњи с Тужилаштвом за високотехнолошки криминал, ради на прикупљању података у вези с извршиоцима овог кривичног дјела, а званично ће затражити помоћ путем међународне оперативне полицијске сарадње ради добијања података о налогодавцу, организаторима и извршиоцу овог кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана