Огласио се МУП о дјечаку који је починио масакр у школи: Полиција га чува 24 сата и не може да побјегне

Г.С.
Огласио се МУП о дјечаку који је починио масакр у школи: Полиција га чува 24 сата и не може да побјегне

БЕОГРАД - Дјечак-убица (14) који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару у Београду убио деветоро вршњака и радника обезбјеђења у психијатријској установи у којој борави под надзором је 24 сата дневно, чиме свака могућност бјекства у потпуности није могућа.

Министарство унутрашњих послова саопштава да су нетачни наводи појединих медија да је К.К. (14) покушао да побјегне из здравствене установе у којој се налази након.

Министарство унутрашњих послова апелује на медије да не објављују непровјерене информације којима се узнемирује јавност посебно када се ради о злочину који је дубоко потресао све грађане.

Како Курир сазнаје, ученик школе који је починио језив масакр нема никакве информације из спољног свијета и у комуникацији је само са неколико стручњака, психолога и психијатара, као и припадницима полиције који су задужени за надзор над њим дан и ноћ.

- Од првог дана када је смештен на клинику, у некој је врсти строге изолације, практично борави у притворским условима, иако је реч о болници. Нема контакте са другом децом која су ту смештена, нити може да излази својевољно из собе, која није на самом улазу, већ дубоко у унутрашњости зграде клинке - описује саговорник Курира.

Соба дјечака убице, како додаје, нема телевизор нити компјутер, а у свом саставу има купатило које му је на располагању.

- Од првог тренутка када је смештен у психијатријску установу за децу, полицајци мотре на њега. Даноноћно су распоређени у болници, али и испред улаза на саму клинику. Они воде рачуна о томе да овом пацијенту нико не приђе, па је тако уведена строга контрола оних који улазе унутра - открива наш саговорник.

Како каже, строго контролисан је био и први сусрет дјечака убице са мајком 18. јула, пред саслушање видео-линком њега као свједока у истрази која се води против његовог оца.

- Нико у клинику не може да уђен ненајављено, нити он може да прима посете. Чак и стручном кадру ком је додељено да води разговоре са њим издато је строго упозорење о томе шта не смеју да му саопште, али и да су разговори које воде са њим строга тајна - појашњава.

Личне ствари, како додаје, доноси му рођака, која не може да га види.

- Пакети се остављају на пријавници, потом се прегледају, а тек онда достављају дечаку масовном убици. Болничку храну, односно редовне оброке, такође му даје особље - додаје он.

Подсјетимо, дjечак убица је смјештен у психијатријску установу уз сагласност мајке. Како је Курир раније писао, мајка у сваком тренутку сагласност може да повуче, али то не би значило његов излазак из болнице.

- У случају да мајка повуче сагласност за његов смештај у овој установи затвореног типа, постоји процедура по којој би тим стручњака, психијатара и психолога дао свој налаз и мишљење а потом би о томе да ли остаје на клиници или излази са ње, дао судија - објаснио је саговорник Курира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана