Огласио се КФОР о ситуацији на Косову и Метохији

Срна
Огласио се КФОР о ситуацији на Косову и Метохији

ПРИШТИНА - Безбједносна ситуација на Косову и Метохији је мирна, али крхку, посебно на сјеверу, саопштено је из КФОР-а.

"Помно пратимо дешавања и одржавамо видљиво и одговарајуће присуство кроз редовне патроле и ангажовање са локалним заједницама", наводе из КФОР-а.

Осим на сјеверу Косова и Метохије, КФОР је у саопштењима протеклих седемица најавио патроле и у другим градовима.

"Спроводимо свој мандат УН у сваком тренутку и непристрасно, кроз различите активности. То укључује редовне патроле у различитим форматима, као што су независне патроле широм Косова и дуж административне линије, заједничке патроле са Косовском полицијом и синхронизоване патроле, паралелно са српским оружаним снагама на свакој страни административне линије", додају из КФОР-а.

Подсјећа се да су припадници КФОР-а извршили патроле дуж административне линије у Приштини и Истоку, како би "консолидовали регионалну стабилност", преноси "Косово онлајн".

"КФОР наставља да помно прати ситуацију. Имамо видљиво и флексибилно присуство које нам омогућава да се ефикасно позабавимо свим значајним безбједносним дешавањима у складу са мандатом УН", наводе из КФОР-а.

Додају да КФОР наставља да дјелује на Косову и Метохији као трећи одговорни, послије полиције самопроглашеног Косова и ЕУЛЕКС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана