Огласило се Тужилаштво поводом хапшења Срђана Нога: Полиција му одузела муницију за ватрено оружје

ГС
Foto: Агенције

Срђан Ного, бивши посланик “Двери” ухапшен је јутрос и по налогу Посебног одељења за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва одређен му притвор до 48 сати.

Поводом овог случаја сада се званично огласило тужилаштво.

“Посебно тужилаштво за високотехнолошки криминал је након упознавања са оперативним подацима МУП РС у вези објаве на друштвеној мрежи Твитер у којој се износе претње по живот председника Републике, Александра Вучића, и народног посланика Владимира Ђукановића, упутило захтев за прикупљање потребних обавештења Одељењу за ВТК СБПОК МУП РС, којим је тражено утврђивање чињеничног стања и прикупљање доказа о постојању кривичног дела Угрожавање сигурности”, наводи се у саопштењу.

Како се даље наводи у саопштењу, јутрос је извршен претрес пребивалишта осумњиченог Нога на основу наредбе Вишег суда у Београду, те му је привремено одузета одређена информатичка опрема и муниција за ватрено оружје.

“С обзиром да осумњичени Ного у моменту претреса није био на адреси становања, полиција је предузела радње и мере ради његовог проналажења. Након ступања у контакт са осумњиченим истом је одређено задржавање на основу наредбе тужилаштва у трајању до 48 часова на основу законом предвиђених разлога, у ком року ће уз кривичну пријаву и утврђене доказе бити приведен ради саслушања и спровођења даљих доказних радњи у Посебно тужилаштво за ВТК”, стоји у саопштењу.

О даљем току поступка и донијетим јавнотужилачким одлукама јавност ће бити благовремено обавијештена, преноси Објектив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана