Шта је поручила супруга Фатона Хајризија?

Агенције
Шта је поручила супруга Фатона Хајризија?

БЕОГРАД - Терориста Фатон Хајризи убијен је у Лозници након што је српска полиција трагала за њим због немилосрдног убиства граничног полицајца Николе Крсмановића и рањавања његовог старијег колеге Вјекослава Илића.

Његова супруга, иначе албанска пјевачица, Лиридона Шаља, огласила се за албанске медије када је истакла да не вјерује у смрт свог супруга све док не види његово тијело.

Лиридона се у телевизијској емисији представила као супруга вишеструког убице, Хајризија, међутим, оно што је мање познато јавности, јесте да је она кћерка Ремзија Шаље, бившег припадника ОВК, преноси Курир.

Овим поводом она је путем друштвених медија упутила поруку свом оцу, обраћајући му се поводом смрти њеног супруга, вишеструког убице, као да се недавна трагедија није ни догодила када је управо Хајризи убио полицајца у Лозници.

"Тата, недостајеш ми да будеш овдје, твог зета су убили Срби, али прича ће се наставити“, написала је прво албанска пјевачица док данима велича своју тугу за терористом који је провео деценије у затвору због вишеструких убистава.

Ко је био отац Лиридоне Шаља?

Рамзи Шаља, познатији под надимком Црвена Јабука, оптужен је за ратне злочине, а према оптужници се наводи да је 1998. године заједно са другим припадницима ОВК, ухватио Хаџија Пертешија у његовој кући, јер су сумњали да сарађује са српским снагама.

Она се потом огласила и путем албанских медија, спомињући управо супруга Фатона. Подсјећања ради, Хајризи се дао у бјекство након што је убио српског полицајца, а када су га српски специјалци затекли у селу Трбушница, он је испалио девет метака ка њима, након чега су га савладали и неутралисали.

"Желим да видим његово тијело. Фатони је био са мном на мој посљедњи рођендан, а онда се предао. Разговарали смо чак и када је био у бјекству. Наш план је био да затрудним и да се вратимо у нормалан живот. Не могу да повјерујем да га данас нема. Не знам ко му је пунио главу“, причала је она.

Лиридона је недавно објавила досад невиђену фотографију Фатона, на којој заједнички позирају са његовим родитељима, међутим она тврди да су сви у невјерици и да чекају Фатоново тијело, јер ће их, како каже, само то увјерити да је он заиста мртав.

"Чула сам да треба да прођу двије недјеље да би тијело било транспортовано у Албанију. И његови родитељ и ја смо у невјерици још увијек“, рекла је албанска пјевачица.

Злочин који је починио албански терориста, подсјетимо, догодио се 17. јула нешто прије поноћи приликом контроле возила на контролном пункту у Липничком шору у Лозници. Полицајци Никола Крсмановић и Вјекослав Илић зауставили су те вечери возило тутинских таблица, марке "мерцедес" којим је управљао таксиста Митхат Хаџић, када је особа која је била у том путничком возилу испалила ватру у њиховом правцу. Млади Крсмановић је, нажалост, од задобијених повреда преминуо, док је његов старији колега задобио тешке повреде.

Убица је након тога побјегао, а на лицу мјеста полиција је пронашла пасош издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајризи Артан (34) и њемачку личну карту. Међутим, убрзо након тога, из Њемачке се огласио Хајризи, рекавши да му је брат Фатон украо документа, што је истим ријечима потврдио и њихов отац. До обрта је дошло када су припадници Министарства унутрашњих послова пронашли убицу који је одбијао да се преда, пуцао је у полицајце приликом хапшења, након чега је ликвидиран на мјесту гдје су га и пронашли, и то у напуштеној фабрици недалеко од мјеста гдје је убио полицајца Крсмановића и ранио Илића.

Министар полиције и потпредсједник Владе Србије, Ивица Дачић, огласио се потом за медије, рекавши да је Крсмановићев убица ликвидиран, а да се од Њемачке тражи да Србији изруче Артана Хајризија, брата Албанца који је пуцао у Лозници због лажи које је изнио у јавности поводом наводне крађе докумената.

"Фатонов брат је лагао да му је овај украо документа. Он му их је послао у Србију“, рекао је Дачић.

Иначе, Фатон је озлоглашени криминалац који је осуђен за убиство руског војника, припадника Кфора, пре две деценије код Дренице. Фатон је чак девет пута бежао из затвора, а последњи пут је то учинио пре неколико дана када се из затвора са Косова и Метохије где је издржавао казну, упутио ка Лозници и убио полицајца, а другог ранио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана