Огласила се Српкиња која је пронашла Румунку са снимка: Узнемирена је и тражи заштиту

ГС
Огласила се Српкиња која је пронашла Румунку са снимка: Узнемирена је и тражи заштиту

БЕЧ – Вера Марјановић, новинарка угледног аустријског портала "Космо" испричала је за „Курир“ како је ступила у контакт са румунском држављанком А.Ц.С. (36) која живи и ради у Бечу, а која је на снимку са дјевојчицом која подсјећа на несталу Данку Илић из Бора.

- Преко „Фејсбук“ групе сам замолила да се објави апел да се за тим двема женама и дететом трага. Једна наша жена је рекла: "Ово је моја колегиница." То је за мене био аларм. Успела сам да ступим у контакт прво са том нашом женом. Она ми је рекла да су њих две колегинице и да су медицинске сестре. Рекла сам да одмах зове колегиницу и тражила њен број. У међувремену сам контактирала с мојом редакцијом "Космо". Контактирала сам са амбасадом Србије, а онда су амбасада и моја редакција били у контакту са полицијом у Бечу – каже она, пише „Курир“.

Жена са снимка је, додаје, била јако узнемирена.

- Два пута је ишла у полицију. Она је молила да је заштите јер је добијала информације да се њени снимци врте на свим румунским и српским телевизијама. Полиција је гледала њене папире и њеног детета. Полиција се извинила, отишли су. Звали су је да потпише протокол, али она је љута, уплашена. Да је јутрос изашла са дететом по млеко, да је неко од наших људи препознао, ту би за пет минута била полиција. Отели би јој дете из руку, њу би ухапсили. Док она докаже свој идентитет прошла би хаос.

Напомиње да је дефинитивно отклоњена сумња да се на снимку ради о Данки Илић.

- Аустријска полиција је почела потрагу на основу сумње да се ради о нашем детету. Оног часа када је доказано да то није наша Данка претпостављам да ће полиција обуставити потрагу, осим ако не дође до неког предмета који би могао да створи неке нове претпоставке. Што се тиче ове жене то је завршено - рекла је Марјановић и додала:

- Инсистирала сам на томе да заштитимо идентитет те жене и идентитет наше жене са „Фејсбука“. Ја сам на располагању полицији са свим својим сазнањима. Ја ћу вероватно са том Румунком урадити један дужи интервју. Она је рекла је да ће тужити аустријску полицију – истакла је Марјановићева.

Аустријска полиција рано јутрос огласила се новим саопштењем о Данки Илић (2) и снимку двије Румунке, које су доведене у везу с нестанком дјевојчице с обзиром да је с њима снимљено дијете које физички подсјећа на малу Данку.

Аустријска полиција искључила је било какву повезаност Румунки са снимка са Данком Илић.

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је након тога да је од стране бечке полиције обавијештено да на снимку који је провјераван у склопу потраге за несталом дјевојчицом, није двогодишња Данка Илић која је нестала 26. марта у Бањском Пољу. Како се наводи, припадници Министарства унутрашњих послова настављају интензиван рад на проналаску дјевојчице и утврђивању свих околности и чињеница у вези са нестанком дјетета.

-Полицијски службеници из више организационих јединица МУП-а су на терену и испитују и провјеравају све информације и сазнања у вези са нестанком Данке Илић - наводи се у саопштењу.

Данка Илић нестала је 26. марта код Бањског Поља у Бору откад траје потрага за њом. За њом је расписана и Интерполова потјерница, а због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана