Огласила се кћерка жене коју су медицинске сестре брутално тукле у дому за старије: Ово је крај свијета

ГС
Foto: Принтскрин

Косовска полиција ухапсила је три особе које су осумњичење за физичко насиље над старијом женом у дому за старе у Пећи. Њима је одређено задржавање од 48 сати.

Жанета Нура, кћерка старице је у емотивној изјави рекла да је шокирана насиљем које је доживјела њена мајка, преноси телевизија "Дукађини". Она је рекла да је мајку посјећивала једном или два пута седмично у дому за старе, а посљедњи пут је била прије четири дана. Тада је примијетила знаке насиља на лицу мајке, али није могла ни претпоставити да потичу од радника дома.

-  Аутоматски сам извукла мајку одатле, а сада се надам да ће правда бити задовољена, а случај расвијетљен. Десило се мојој мајци, али хајде да се не деси другима. Примијенити насиље над седамдесетогодишњом женом… Три сестре, једна јој је држала руке, док су јој се друге смијале, то је крај свијета. Веома сам потресена - рекла је Нура.

Подсјетимо, двије жене, које су иницијално ухапшене, осумњичене су за кривично дјело "напад", док је трећа особа, која је ухапшена касније током дана, осумњичена за дјело "неовлашћено фотографисање или снимање".

Једна од њих, медицинска сестра Аурона Пељај рекла је полицији да се "бранила" од 70-годишње жене, но у видеу се јасно види како старица чак није ни имала довољно снаге да се брани од Пељајеве, која ју је ударала у лице и стомак, преноси Нова.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана