Огласила се Ана Брнабић о случају Новака Ђоковића

Тањуг
Огласила се Ана Брнабић о случају Новака Ђоковића

БЕОГРАД - Премијерка Србије Ана Брнабић у интервјуу за британску агенцију Ројтерс рекла је данас да није ни оптимиста ни песимиста када је ријеч о томе хоће ли најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу бити дозвољено да игра на Аустралијан опену, али је нагласила да се нада да ће коначна одлука ускоро бити донијета.

"Надам се да ће коначна одлука ускоро бити објављена. Неизвесност није добра ни за једну заинтересовану страну, ни за Ђоковића ни за Аустралијан опен", рекла је Брнабић.

Она је нагласила да није ни оптимистична ни песимистична по питању тога хоће ли Ђоковићу бити допуштено да остане у Аустралији, гдје би требало да се такмичи за рекордну 21. Гренд слем титулу.

На питање да ли је Ђоковић присуствовао догађају који је 17. децембра огранизаовао Тениски савез Београда, иако је дан раније, 16. децембра, био позитиван на вирус корона, Брнабић је рекла да је Ђоковић "очигледно прекршио правила" ако је знао резултат теста прије него што је отишао на тај догађај.

Она је, међутим, нагласила да је потребно додатно појашњење.

"Не знам када је добио резултат теста, када га је прочитао", навела је Брнабић.

Брнабић, која је разговарала у понедјељак увече са аустралијским премијером Скотом Морисоном рекла је да је Влада Србије спремна да пружи гаранције да ће Ђоковић поштовати локалне прописе док је у Аустралији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана