Одржан састанак Вучића и Ахметовића о регионалним питањима

Срна
Foto: Анадолија

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је у Београду са извјестиоцем њемачког парламента за западни Балкан Адисом Ахметовићем о јачању билатералне сарадње Србије и Њемачке, европском путу Србије, као и о регионалним питањима.

Вучић је рекао да цијени намјеру Ахметовића, који је и посланик њемачке Социјалдемократске партије, да подржи јачање сарадње на западном Балкану, што ће да допринесе очувању мира и стабилности у региону, те замолио га да пренесе поздраве њемачком канцелару Олафу Шолцу.

Изразивши увјерење да ће се наставити успјешан развој сарадње Србије и Њемачке,

Вучић је истакао да су њемачки инвеститори и економска сарадња са Њемачком од највећег значаја за развој Србије, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Он је нагласио да ће Србија наставити са реформама које стварају сигурну инвестициону атмосферу, попут реформи у области владавине права, подсјетивши с тим у вези на недавни успјех референдума о уставним промјенама у области правосуђа.

Ахметовић је истакао да му је један од циљева у будућем раду, између осталог, да помогне да западни Балкан нађе пут до ЕУ, те констатовао изванредан економски развој Србије, којем значајно доприносе њемачки инвеститори..

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана