Одржан 23. протест "Србија против насиља": Забранити коцкарнице поред школа

Танјуг
Одржан 23. протест "Србија против насиља": Забранити коцкарнице поред школа

БЕОГРАД - У Београду је вечерас одржан 23. протест "Србија против насиља" на којем је међу захтјевима истакнут и тај да коцкарнице не буду поред школа и да се забрани њихово рекламирање.

Окупљени грађани прво су кренули у шетњу такозваном "медијском трасом" до Регулаторног тијела за електронске медије у Србији /РЕМ/ и Радио-телевизије Србије.


Послије окупљања испред Дома Народне скупштине, учесници су кренули "медијском трасом".

Код зграде РТС-а колона се кратко задржала и наставила даље ка Андрићевом венцу.

Посланик Јанко Веселиновић из посланичке групе "Правац Европа" рекао је да желе да судови раде свој посао и да криминалци буду у затвору, да се Србија ослободи коцкарница, да се забрани њихово рекламирање и да коцкарнице не буду поред школа.

Представници дијела опозиције раније су предали и захтјеве руководству РТС-а којима, између осталог, траже заступљеност у информативном програму пропорционално времену које имају у парламенту, покретање нове дебатне емисије у вечерњим часовима на Првом програму и да се, осим групног учествовања, њихови представници позивају и у емисије самостално, без, како кажу, нужног присуства партија на власти, преносе београдски медији.

Захтјеви протеста су моментална смјена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија који промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Захтјеви су и одузимање националне фреквенције телевизијама "Пинк" и "Хепи" због, како је наведено, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала, као и смјена руководства РТС-а због, како је речено, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Протест је завршен испред зграде Председништва на Андрићевом венцу.

Први протест "Србија против насиља" одржан је 8. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана