Одређен притвор сарадницима Дарија Дорђевића Декстера

Танјуг
Одређен притвор сарадницима Дарија Дорђевића Декстера

БЕОГРАД - Специјални суд у Београду одредио је притвор до 30 дана четорици осумњичених да су припадници организоване криминалне групе Дарија орђевића, који је ухапшен у Бечу.

Притвор је одређен за Стефана Рунића, Петра Николића, Стефана Зизовића, Огњена Тројановића, док су двојица осумњичених В.С.и М.Ј. у бјекству.

У саопштењу суда се прецизира да им је приртвор одређен због опасности од бјекства и да не би поновили кривично дјело у кратком року.

На ово ријешење судије за претходни поступак имају право жалбе у року од три дана.

Тужилаштво је претходно данас донијело наредбу о спровођењу истраге против седам осумњичених - Дарија Ђордевића званог окс, Рунића, Николића, Зизовића, Тројановића, као и против двојице поменутих који су бјекству.

Рунић, Николић, Зизовић и Тројановић су ухапшени у Београду прије два дана и данас су саслушани у тужилаштву.

Организатор ове групе је, како се сумња, орђевић (33), који је ухапшен у Бечу, а по информацијама безбједносних служби Србије, том приликом заплијењено је и око 10 килограма хероина.

Медији орђевића називају Декстер мада је тужилаштво прије два дана саопштило да му је надимак окс.

Осумњичени се терете за кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је претресом 16 локација на територији Београда пронашла наркотике и скупоцена возила од којих је једно блиндирано, као и већу количину новца.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана