Одређен притвор осумњиченима за учешће у убиству у Земуну

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Виши суд у Београду одредио је притвор четворици осумњичених за учешће у убиству 31-годишњег М. Ј. 21. јуна ове године у Земуну.

Осумњиченима Горану М. (26), Дарку К. (26), Игору Г. (33) и Зорану Ј. (26) притвор до 30 дана одредио судија за претходни поступак Вишег суда у Београду, саопштено је из тог суда.

Горану М. је притвор одређен због околности које указују на опасност од бјекства и ометања поступка утицањем на свједоке, да ће у кратком временском периоду поновити кривично дјело, као и с обзиром на то да је основано сумњив да је извршио кривично дјело за које је прописана казна затвора преко 10 година, а да су начин извршења и тежина посљедице кривичног дјела довели до узнемирења јавности.

Дарку К и Зорану Ј. је притвор одређен због околности које указују утицати на сведоке и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дјело, као и с обзиром на то да је основано сумњив да је извршио кривично дјело за које је прописана казна затвора преко 10 година, а да су начин извршења и тежина посљедице кривичног дјела довели до узнемирења јавности.

Како је раније саопштено из Вишег јавног тужилаштва, њима се на терет се ставља кривично дјело тешко убиство на подмукао начин у саизвршилаштву.

Сви осумњичени су се на саслушању бранили ћутањем, односно искористили су законско право да не износе одбрану.

Они се сумњиче да су у више наврата пратили и опсервирали Ј.М, а 21. јуна се Г. М. маскирао у достављача хране, мотором пришао до оштећеног и из ватреног оружја у њега испалио више метака, усмртивши га.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана