Одређен притвор гинекологу осумњиченом за акушерско насиље

Танјуг
Одређен притвор гинекологу осумњиченом за акушерско насиље

СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Гинекологу из Опште болнице у Сремској Митровици осумњиченом за акушерско насиље над породиљом у тој болници 12. јануара одређен је притвор, потврђено је Танјугу у Вишем јавном тужилаштву (ВЈТ) у Сремској Митровици.

У ВЈТ у Сремској Митровици је приведен М.М. (45), љекар специјалиста гинекологије и акушерства у Општој болници у Сремској Митровици, због кривичног дјела тешко дјело против здравља људи јер постоје основи сумње да је извршио ово кривично дјело 12. јануара у Општој болници у Сремској Митровици.

Осумњичени је саслушан, након чега је му је суд, по приједлогу тужилаштва, одредио притвор због опасности од ометања поступка утицајем на свједоке, опасности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дјело и због узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Више јавно тужилаштво у Сремској Митровици наставља истрагу у овом предмету.

Једна породиља из Опште болнице у Сремској Митровици претходно је на „Фејсбуку“ објавила да је М.М. одговоран за смрт њене бебе.

Она је у објави, између осталог, навела да јој је љекар током порођаја нанио физичке повреде, да јој је претио и вријеђао је "на националној основи".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана