Одобрено свједочење Куртија у предмету против Драгише Миленковића

Срна
Одобрено свједочење Куртија у предмету против Драгише Миленковића

ПРИШТИНА - Тужилаштво самопроглашеног Косова прихватило је захтјев одбране Драгише Миленковића, осумњиченог за наводне ратне злочине, да у овом предмету буде саслушан предсједник привремене Владе самопроглашеног Косова Аљбин Курти, рекао је Срни Миленковићев адвокат Дејан Васић.

"Данас сам предао нову молбу Куртију, с обзиром на то да ми на претходну није одговорио, а којом сам га обавестио да је његово сведочење одобрено. Предао сам молбу којом од њега тражим да пред Специјалним тужилаштвом да исказ у вези са периодом када је био политички притвореник у Окружном затвору у Приштини у коме је Миленковић радио у обезбеђењу", рекао је Васић.


Васић је изразио наду да ће Куртијев одговор добити брзо, истичући да нема разлога да се не појави као свједок.

"Курти би требало да да изјаву о кредибилности ухапшеног Миленковића, његовом понашању према притвореницима, посебно према њему, јер му је доносио књиге и са њим је проводио много времена у разговору", навео је Васић.

Драгиша Миленковић ухапшен је 21. јуна у Кишници код Грачанице под сумњом да је као радник обезбјеђења у затвору у Приштини починио ратни злочин против цивилног становништва током 1998. и 1999. године.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана