Одлука о Вулину у наредним данима, "Ако га смијенимо, реће да нека друга држава то намеће"

ГС
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе, министар одбране и предсједник Српске напредне странке Милош Вучевић рекао је да је стављање Александра Вулина на листу санкција САД велики изазов и велика тема за Србију.

- Tо је порука ка држави, не само ка партији или човјеку. Оно што је неспорно за нас из система безбједности јесте да нема ниједног доказа да Вулин може да буде доведен контакт са шверцом наркотика или онога што му се ставља на терет за криминалне активности – рекао је Вучевић и нагласио:

– Ово је јасна порука САД у контексту геополитике, он је под њиховом санкцијама због блискости са Руском федерацијом, коју он никада није крио.

Вучевић је одговорио и на питање да ли ће Вулин бити смијењен.

– Ово је сложен моменат и очекујем да Савјет за националну безбједност донесе одговарајуће одлуке у наредним данима. Не значи да ће бити смијењен, не подразумијева се, то ће бити процјена државе. Ако смијенимо Вулина, онда ће да кажу да нека друга држава то намеће, ми морамо добро да размислимо о посљедицама свега – рекао је Вучевић и додао да ће о свему детаљније говорити председник Србије Александар Вучић.

Министарство финансија САД ставило је Вулина на листу санкција прије два дана.

– Канцеларија за контролу стране имовине (ОФАЦ) америчког Министарства финансија санкционисала је особу у Србији у складу са Извршном одредбом 14033. Означавање Александра Вулина подвлачи одлучност САД да држе одговорним оне који су умијешани у коруптивне активности којим шире посвоје политичке агенде и личне интересе науштрб мира и стабилности на Западном Балкану – пише у саопштењу америчког Министарства финансија, пише Блиц.

У саопштењу се наводи да те коруптивне активности промовишу „руски малигни утицај у Србији и региону”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана