Одложено суђење Зорану Марјановићу за убиство супруге

Танјуг
Одложено суђење Зорану Марјановићу за убиство супруге

БЕОГРАД - Суђење Зорану Марјановићу оптуженом за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године у Борчи поново је данас одложено пред Вишим судом у Београду за 16. април, због болести судије, који је позитиван на вирус корона.

У фебруару је суђење исто због короне било одложено, јер су Марјановићеви браниоци били позитивни на вирус, односно у самоизолацији.

Суд у наставку суђења треба да испита и вјештаке за блато (пошто је пјевачица убијена на насипу пуном блата, које је пронађено и на њеном тијелу и на Зорановим панталонама) из Национално - криминалистичког техничког центра, вјештаке за телекомуникације, као и вјештака психијатра.

Медији пишу и да је у међувремену у суд стигао и извјештај једног мобилног оператера, у вези са паљењем и гашењем Марјановићевог телефона.

Марјановић је на почетку суђења у новембру 2019. године детаљно изнио своју одбрану негирајући да је убио супругу, која се бавила пјевањем народне музике.

Оптужен је за тешко убиство, за које је запријећена казна затвора до 40 година затвора и брани се са слободе.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била њихова малољетна кћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је прошле године суд вратио пуно старатељство над дјететом, које му је одузето послије смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 мјесеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по након убиства.

И прије тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Прије хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, а учествовао је у једном телевизијском ријалити програму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана