Одложено суђење Олгици Маркановић

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

Суђење Олгици Маркановић, која је оптужена да је у салону у Београду пружала естетске третмане за које није имала одговарајуће лиценце, одложено је данас у Првом основном суду у Београду, јер се њена сарадница Јасмина Тасић, која је такође оптужена, није појавила.

Адвокат Драган Палибрк, који је још на претходном рочишту обавијестио је суд да је Јасмина Тасић у осмом мјесецу високоризичне трудноће и да је питање када ће моћи да се појави пред судом, данас је доставио и документацију за њу.

- С озбиром на то да се моја клијенткиња ни данас, а како сам то наговијестио и прошли пут, није појавила у суду, приложио сам лекарску докумнетацију и остао при приједлогу да се поступак раздвоји, јер је ријеч о притворском предмету. Међутим, тужилаштво се противило и суд је одбио, али је као компромис заказао сљедеће суђење за 13. октобар - каже Драган Палибрк за Курир.

Подсјетимо, и претходно суђење заказано Маркановићевој, која је данас са лисицама на рукама, у уској црној хаљини и бијелим патикама доведена из Централног затвора, без шминке и у пратњи стражара, одложено је због њене сараднице која зног ризичне трудноће није могла да дође. Одбрана је и тада предложила да се надрилекарки Маркановић притвор замјени наногицом, али суд није прихватио.

И на данашњем рочишту, које је било затворено за јавност бранилац Олгице Маркановић изнио је исти приједлог, али је судија одлучио да она и данас буде враћена у притвор.

Олгица Маркановић и њена сарадница, подсјетимо, оптужене су да су кривично дјело извршиле од 1. маја 2020. до 1. марта ове године у нерегистрованом "Медицинско-естетском центру Таyас" у Београду, тако што су неовлашћеном и неправилном употребном средства "плазма пен" проузроковале трајна оштећења на третираним дијеловима лица оштећених. Неке од жртава, како се сумња, имале су опекотине другог и трећег степена. Осим тога, како се сумња, пацијентима су давале недопуштене ињекције локалне анестезије "лидокаин-хлорида", које су представљале ризик по живот оштећених у случају алергијске реакције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана