Одложено суђење оцу оптуженом да је кћерку држао заточену у стану

ГС
Одложено суђење оцу оптуженом да је кћерку држао заточену у стану

БЕОГРАД - У Првом основном суду у Београду данас је за 8. септембар одложен почетак суђења Урошу Пашајлићу због оптужби да је своју кћерку Л.П. држао заточену у стану на Звездари.

Суђење је одложено због изостанка његовог адвоката Немање Лукића који је обавијестио суд писаним путем да је до 15. августа на одмору, а због чега је доставио и потврду Адвокатске коморе за годишњи одмор.

Судија је Пашајлића питао да ли је упознат да његов адвокат неће доћи на суђење и он је рекао да јесте. Пашајлић је данас доведен из притвора у ком се налази од хапшења 28. марта, у пратњи два стражара.

Њему се оптужницом терет стављају кривична дијела насиље у породици и злостављање и мучење, као и да је током 2022. године до 24. марта ове године, безобзирним понашањем угрожавао тјелесни интегритет и душевно стање своје кћерке, малољетне оштећене Л.П.

Тиме је, како сматра тужилаштво, учинио кривично дјело насиље у породици у стицају са кривичним делом злостављање и мучење које је учинио на штету емотивне партнерке И.Л. на тај начин што ју је у континуитету застрашивао, пријетио, вријеђао је и држао затвореном.

Тужилаштво ће за извршење сваког од наведених кривичних дјела предложити суду изрицање максималне казне према окривљеном, као и изрицање мјере безбједности обавезно лијечење наркомана и обавезног лечења алкохоличара у складу са налазом и мишљењем судског вештака, најављено је раније.

Након што је 24. марта извршен претрес стана на Звездари, у коме је пронађена малољетна оштећена, тужилаштво је наложило полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим који се дао у бјекство, али је пар дана након тога пронађен и ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана