Одложено суђење двојици оптужених за убиство Ђуровића

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Суђење двојици оптужених за убиство Блажа Ђуровића 10. марта 2018. године на Душановцу, данас је одложено за 11.мај због изостанка адвоката једног од оптужених.

Суђење је одложено због изостанка адвоката Оливере Ђорђевић која у овом поступку мијења адвоката Дејана Лазаревића, а који заступа оптуженог Немању Иванова.

Оптужени Дарко Весковић и Немања Иванов су доведени у Специјални суд из притвора у Окружном затвору у Београду гдје им се до сада судило у специјалној судници из разлога безбједности, али им је суђење премјештено због реновирања затворске суднице.

Обојица се налазе у притвору више од три године и негирају убиство Ђуровића.

Иванов је ухапшен у Београду двије недјеље након убиства, а Весковић у априлу 2018. године у Загребу, одакле је пар мјесеци касније изручен Београду.

Оптужени су да су из аутоматске пушке са 29 пројектила из аутомобила убили Ђуровића, а након тога запалили његов аутомобил.

На терет им се стављају кривично дјело тешко убиство на подмукао начин у саизвршилаштву, као и кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву.

Ђуровић је убијен испред куће рођеног брата у Улици Војводе Скопљанца број 22, након што је довезао њега и дјецу 10. марта 2018. године на Душановцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана