Одложена ексхумација Зукорлића

Срна
Одложена ексхумација Зукорлића

БЕОГРАД - Предсједник Странке слободе и помирења Усаме Зукорлић изјавио је за Танјуг да је ексхумација његовог оца и бившег лидера странке Муамера Зукорлића одложена на захтјев породице и да има информације да ће бити одобрен захтјев да се спроведе уз међународну експертизу.

- Ексхумација преминулог Муамера Зукорлића је одложена најприје зато што као породица нисмо били спремни тако брзо за тај процес, јер је за свега неколико дана одлучено да се она ради, а и ми смо као породица још били у шоку због информација које смо добили. Други разлог је што смо затражили од државних органа да нам одобре међународну експертизу ексхумације и обдукције - рекао је Зукорлић.

Додао је како су узорци преминулог Муамера Зукорлића на којима је утврђено да није преминуо природном смрћу узети непосредно пред сахрану.

- Требало нам је времена да нађемо одговарајуће лабораторије и док смо послали узорке на анализу, а затим и да стигну резултати. У контакту сам са Вишим тужилаштвом у Новом Пазару и са Републичким тужилаштвом, они су прилично отворени за сарадњу и према незваничним информацијама одобриће међународну експертизу - рекао је Зукорлић.

Објаснио је да га је вијест о смрти оца затекла у Туској на школовању и да је стигао пред саму сахрану, тако да није имао прилике да учествује у доношењу одлука о обдукцији.

- Ја лично и мала група људи блиска мени се нисмо помирили с тиим да је умро наш вођа, а да нису извршене неке основне законске обавезе, као што су увиђај, узимање изјава, утврђивања узрока смрти, чак тијело није уопште пребачено у болницу и на крају, обдукција би се много лакше извршила у том периоду него сада - рекао је Усаме Зукорлић.

Додао је да жели да вјерује да у томе није било зле намјере, већ да је хаос који је задесио породицу и пријатеље због муфтијине смрти резултирао сценаријом који, како је рекао, није ни мало наиван.

- Али, не желим да та ствар буде разлог за било какву сумњу прије него што добијемо коначне резултате обдукције - рекао је Зукорлић.

Навео је да је анализа узорака покојног муфтије урађена дискретно, како би се женски чланови породице заштитили од агоније ишчекивања резултата и да су сви били изненађени оним што су добили из лабораторија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана