Одложен почетак суђења за мајске нереде у Бетон хали

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БЕОГРАД - Пред Првим основним судом у Београду данас је за 26. октобар одложено суђење десеторици оптужених младића за насилничко понашање и нереде које су, како се сумња, изазвали 22. маја увече у Бетон хали, након прославе шампионске титуле ФК Црвена Звезда на Савском шеталишту.

До одлагања је дошло због изостанка оптуженог Немање Родића, који је позитиван на корона вирус. Почетак овог суђења био је одложен и крајем јула због болести поступајућег судије. Сви оптужени се терете за кривично дјело насилничко понашање и бране се са слободе.

Оптужним предлогом Прво основно јавно тужилаштво у Београду тражи да се сви оптужени прогласе кривима. За Вићентија Јелића тужилаштво је предложило казну од годину и по дана затвора, а по годину дана затвора за Петра Јаничића, Сашу Поповића, Милоша Перуничића, Јована Вуковића, Уроша Стојковића, Николу Николића, Немању Родића, Филипа Марковића и Игора Шпаравала.

Они оптужени јер су у групи и заједно са више НН лица, 22. маја, након прославе шампионске титуле ФК Црвена Звезда којој је присуствовало неколико хиљада навијача, ушли у башту ресторана „Лафаyетте“ у коме се налазило око 400 гостију, од чега око 250 у башти, где су дрским и безобзирним понашањем "изазвали страх и озбиљне посљедице по спокојство великог броја присутних гостију и запослених радника ресторана", наводи тужилаштво.

Ту су, како додаје тужилаштво, уз буку и вику узимали чаше и флаше са столова и разбијали ихо под, превртали и ломили инвентар, столове и столице, што су чинили и у правцу гостију и запослених, услед чега је настао метеж међу гостима који су у страху и у трку напуштали башту ресторана уз вриску и плач и тражећи заклон бјежали у затворени дио и кухињу ресторана, плашећи се за своју безбједност. Неки од њих су били повријеђени, са посекотинама.

Непосредно након овог догађаја, полиција је у сарадњи са Првим основним јавним тужилаштвом у Београду ухапсила 109 пунољетних особа која су правила нереде на Савском шеталишту. Поменутих 10 је оптужено за кривично дјело, а њих против 99 су покренути прекршајни поступци због кршења Закона о јавном реду и миру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана