Одбијен Беливуков захтјев за изузеће предсјенице вијећа

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Предсједник Вишег суда у Београду судија Александар Степановић одбио је као неоснован приједлог бранилаца Вељка Беликука и Марка Миљковића, који су они подржали, за изузеће предсједника већа судије Винке Берахе Никићевић у том предмету, у ком се они терете као вође организоване криминалне групе која је извршила низ убистава и других тешких кривичних дјела.

Степановић је 15. марта донео решење којим се одбија као неоснован захтјев адвоката Дејана Лазаревића, Марка Јанковића и Николе Ристовића, као и окривљених Беливука и Миљковића од 8. марта за изузеће предсједника вијећа судије Винке Берахе Никићевић од даљег вршења судијске дужности у овом предмету, прецизира се у саопштењу суда.

Одлуку је донео након увида у списе предмета, изјаву председника већа и наводе из захтева, пошто је утврдио да не постоје околности које би изазвале сумњу у непристрасност председника већа "сходно члану 37 став 2 Законика о кривичном поступку (ЗКП)", односно, како указује суд, да поступајући председник већ у досадашњем току поступка ни на који начин није довео у сумњу своју непристрасност, будући да је у свему поступао у складу са ЗКП-ом.

Након ове одлуке може се очекувати да председница већа закаже нови термин за одржавање припремног рочишта које је прошле седмице било одложено због овог и других захтева за изузеће. Апелациони суд у Београду је претходно одбацио захтев за изузеће председника Вишег суда у Београду.

 Тужилац за организовани криминал Младен Ненадић је у петак одбио као неоснован захтев за изузеће својих заменика тузилаца Саше Иванића и Зорана Бабића, што је такође у уторак затражио адвокат Лазаревић, пред почетак припремног рочишта. Изузеће Ненадића претходно је одбило Републичко јавно тужилаштво. Беливуку и Миљковићу као и припадницима њихове групе припремним рочиштем треба да почне суђење за пет убистава, дрогу, дрогу, отмице, оружје... 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана