Одбацивање пријаве против Грчића лош примјер за друге директоре

Срна
Одбацивање пријаве против Грчића лош примјер за друге директоре

БЕОГРАД - Министар рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић рекла је да је одбацивање кривичних пријава против бившег генералног директора "Електропривреде Србије" /ЕПС/ Милорада Грчића лош примјер за све остале директоре јавних предузећа који неће сносити одговорност за свој рад.

Михајловићева је подсјетила да је Министарство поднијело три кривичне пријаве против Грчића - због штрајка који је организовао и зауставио процес рада на коповима у периоду од пет часова и тако зауставио и производњу откривке, затим јер је незаконито био вршилац дужности директора ЕПС-а и због колапса система у децембру прошле године.

"Последице лошег управљања ЕПС-ом су милијарде евра које дајемо да бисмо имали довољне количине електричне енергије. Послали смо и писмо тужилаштву у којем тражимо да нас информише, јер није у реду да сазнајемо из новина да је пријава одбачена", рекла је Михајловићева за Телевизију "Хепи".

Она је оцијенила да треба укинути функцију генералног директора ЕПС-а ако је истина да није могао да буде упознат са дешавањима у тој компанији, на шта се позивао Грчић.

"Није нам потребно то место ако оно са собом не носи одговорност ни за шта. То је лош пример за све друге који ће мислити да могу да раде шта хоће, да неће бити одговорни, јер ће држава плаћати милијарде уместо њих", закључила је Михајловићева.

Грчић је поднио оставку на мјесто генералног директора ЕПС-а у јануару ове године након неколико хаварија и колапса система.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана