Одбачена пријава против осумњичених за несрећу у руднику Соко

Танјуг
Одбачена пријава против осумњичених за несрећу у руднику Соко

АЛЕКСИНАЦ - Основно јавно тужилаштво у Алексинцу одбацило је кривичну пријаву Министарства рударства и енергетике против 14 особа, због тешког дела против опште сигурности, поводом несреће у руднику "Соко" у Читлуку, гдjе је 1. априла прошле године погинуло више рудара.

"Поводом догађаја од 1. априла 2022. године када је у руднику 'Соко' у Читлуку дошло до незгоде у којој је страдало више рудара, а у односу на претходно саопштење објављено 26. октобра 2022.године, Основно јавно тужилаштво у Алексинцу обавjештава јавност да је након спроведених доказних радњи, а имајући у виду и раније обављена вештачења одбачена кривична пријава Министарства рударства и енергетике против 14 лица, због кривичног дjела тешко дело против опште сигурности из чл. 288 ст. 4 у вези чл. 280 ст. 3 у вези ст. 2 КЗ", наводи се у саопштењу Основног јавног тужилаштва у Алексинцу.

Пријава је одбачена јер не постоје основи сумње да је учињено кривично дјело за које се 14 особа гони по службеној дужности.

О овој одлуци обавјештени су подносилац пријаве, у конкретном случају ресорно Министарство, пуномоћник оштећених и оштећени – законски насљедници.

Оштећени на наведену одлуку могу поднети приговор непосредно Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

У несрећи у руднику "Соко" код Сокобање погинуло је осам рудара, а 18 је повређено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана