Од сутра у Београду обавезне маске у затвореном

Srna
Од сутра у Београду обавезне маске у затвореном

БЕОГРАД - Кризни штаб за сузбијање ширења вируса корона донио је одлуку да, због повећања броја заражених, од сутра ујутро буде обавезно ношење маске у свим затвореним просторима у Београду, изјавила је замјеник директора Института "Батут" Дарија Кисић Тепавчевић.

 

Она је навела да одлука ступа на снагу сутра у 6.00 часова, а донесена је јер је највећи број новоинфицираних управо из Београда и већина заражених боравила је у затвореном простору гдје је била у контакту са већим бројем људи.

Тепавчевићева је рекла за РТС послије сједнице Кризног штаба да данас није донесена одлука о ограничењу рада ресторана, али да ће и у њима бити обавезно ношење маске.

У Србији су јуче регистрована 254 нова случаја заразе вирусом корона, а на респираторима је 31 пацијент. До сада је укупно регистровано 14.046 позитивних на вирус корона.

Због лоше епидемиолошке ситуације ванредна ситуација уведена је у Новом Пазару, Тутину и Крагујевцу, превентивне мјере су на снази у општини Рашка, а ново жариште је у Ужицу.

У Новом Пазару ванредна ситуација уведена је прије четири дана и у том граду више од 100 људи има тешку клиничку слику.

Заражен је и један број медицинског особља, па су у Нови Пазар послати медицински тимови из других дијелова Србије, а упућена је и Војска Србије која је поставила шаторе испред болнице. /крај/јн/љљ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана