Од сутра на снази полицијски час на Косову и Метохији

Срна
Од сутра на снази полицијски час на Косову и Метохији

ПРИШТИНА - На Косову и Метохији од сутра ће бити уведен полицијски час због повећаног броја заражених вирусом корона, одлучила је Влада самопроглашеног Косова.

Влада самопроглашеног Косова је на данашњој ванредној сједници усвојила је низ мјера с циљем сузбијања ширења заразе вирусом
корона.

Из кабинета премијера Аљбина Куртија саопштено је да се почетак школске године одлаже до 13. септембра, угоститељски објекти ће радити до 21.30 часова, а забрањује се организовање свадби и прослава.

Уводи се полицијски час од 22.00 до 5.00, а сва лица која улазе на Космет морају имати потврду о вакцинацији или на увид пи-си-ар тест не старији од 72 сата, јер ће у супротном морати да проведу седам дана у изолацији.

Нове мјере ће ступају на снагу сутра.

Остаје отворено питање да ли ће школе које раде у српском систему образовања морати да од 1. септембра наставу организују онлајн или ће и у српским школама бити одложен почетак школске године до 13. септембра.

Детаљније упутство биће издато накнадно пошто директори српских школа очекују ново упутство из Школске управе из Косовске Митровице. Срни је у Одјељењу школске управе у Грачаници речено да би ово упутство требало да стигне у понедељак, евентуално у уторак, 30. или 31. августа.

У посљедња 24 часа је у албанским срединама на Косову и Метохији од посљедица заразе вирусом корона преминуло 18 лица, међу којима је најмлађа жртва имала 20 година, док је од тестираних 13.120 узорака регистрован 1.891 позитивни случај, саопштено је из Института за јавно здравље самопроглашеног Косова.

У српским срединама на Косову и Метохији у протекла 24 часа регистровано је још 27 позитивних на вирус корона од 80 пристиглих резултата тестирања, саопштено је из Кризног штаба из Косовске Митровице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана