Од сутра ће у свим школама у Србији бити присутни полицајци

Танјуг
Од сутра ће у свим школама у Србији бити присутни полицајци

БЕОГРАД - У свим школама у Србији, од сутра од осам часова, биће присутни полицијски службеници све до краја наставе, који ће превентивно дjеловати, рекао је државни секретар у Министарству унутрашњих послова (МУП) Данило Стевандић.

Стевандић је такође рекао да ће у току ове године МУП запослити нових 1.200 полицијских службеника.

-Већ сутра од осам часова, пре почетка наставе, у свим школама у Србији, а има их око 1.800. биће присутни полицијски службеници све до краја наставе који ће превентивно деловати да не дође до прекршаја и спречавати њихово извршење - рекао је Стевандић за РТС.

Ангажовањем додатних 1.200 полицајаца, каже, обезбиједиће се да свака школа има полицијског службеника који ће бринути о безбједности ученика и запослених.

-Посебан акценат ставићемо и на ученике у саобраћају у зонама школа, као и на откривање ватреног оружја, психоактивних супстанци... - рекао је Стевандић. Нагласио је да ће, осим у зонама школа, у наредном периоду бити појачано ангажовање полицијских службеника на свим јавним мјестима гдје се окупља велики број грађана - на трговима, улицама, жељезничким и аутобуским станицама, спортским приредбама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана