Од данас у Србији скраћено радно вријеме продавница, пошти, банака, пијаца

Танјуг
Од данас у Србији скраћено радно вријеме продавница, пошти, банака, пијаца

БЕОГРАД - У складу са новим мерама Владе Србије о ограничењу кретања грађана у циљу сузбијања корона вируса од данас продавнице мјешовите робе и прехрамбених производа, пекаре, угоститељски објекти, банке, поште и градске пијаце раде према измијењеном радном времену.

Највећи број подавница Макси, Темпо и Shop&Go у наредном периоду радиће према скраћеном радном времену од 8 до 18 часова од понедјељка до суботе, а недјељом до 15, док ће веће продавнице недјељом бити отворене до 18 часова.

Компанија ''''Лидл'''' обавијестила је потрошаче да ће због новонастале ситуације радно вријеме свих ''''Лидл'''' продавница до даљег бити од 8 до 18 часова сваког дана.

Ново радно вријеме увео је и малопродајни ланац Меркатор-С у оквиру кога послују ИДЕА, Рода и Меркатор Хипермаркети са укупно 323 малопродајна објекта.

Од понедјељка до суботе, 304 продавнице у оквиру тог ланца радиће до 18 часова, а њих 19 биће отворене до 15 часова.

Нједељом ће 255 објеката широм Србије радити до 18 часова, а њих 67 до 15.

Из компаније Меркатор поручују потрошачима да информације о појединачним радним временима ИДЕА продавница, Рода маркета или Меркатор хипермаркета потраже на сајтовима идеа.рс и рода.рс .

Апотекарска установа Лиллy Дрогерие увела је ново радно вријеме током ванредног стања, па ће Лиллy дрогерије широм Србије радити радним данима од 8 до 20 часова, док је суботом радно вријеме у већини дрогерија од 8 до 15 часова.

Дежурне апотеке радним данима и суботом биће на адресама Димитрија Туцовића 1А у Панчеву и Крушедолска 1 у Београду.

На сајту Ушће Шопинг центра наведено је да ће радно врјиеме локала и киоска бити од 12 до 20 часова, да ће супермаркет радити од 9 до 20 часова, а апотека и дрогерије од 10 до 20 часова.

Радно вријеме локала у Стадион Шопинг центру је од 12 до 18 часова, мегамаркета од 8 до 18 часова, а апотеке и дрогерије од 10 до 18 часова.

У обавијештењу на сајту тог центра наводи се да ће експозитура Аддико банке, која је у том центру, радити од 9 до 17 часова.

Управа шопинг центра Променада у Новом Саду донела је одлуку да ограничи радно вријеме од 10 до 18 часова.

Поменуте мјере морају да поштују сви посјетиоци, као и запослени у малопродајним објектима, киосцима и техничким службама шопинг центра.

Осим измијењеног радног времена шопинг центра, до даљњег неће радити биоскоп Cineplexx Променада и Pro Fitness Center, док ће супермаркет Универеxпорт и апотека Гален Пхарм радити од 9 до 18 часова.

Градске пијаце радиће по измењеном режиму све док у Србији траје ванредно стање.

Све пијаце које се налазе у сиситему "Градских пијаца" радиће свакодневно у периоду од 8 до 15 часова, почев од данас.

Од данас и све експозитуре НЛБ Банке у Србији раде скраћено, од 9 до 14 часова.

У саопштењу се наводи да је то још једна мјера коју НЛБ Банка реализује како би допринела борби против ширења корона вируса у Србији.

Радно вријеме скраћено је и у поштама, а оне које су до сада радиле током цијелог дана радиће од 10 до 17 часова, а суботом од 10 до 14 часова.

Радно вријеме пошти које раде недељом биће од 10 до 14 часова, а Главна пошта у Таковској улици у Београду радиће радним данима од 10 до 17 часова и викендом од 10 до 14 часова.

Компанија Телеком саопштила је да је предузела све мјере како би олакшали коришћње услуга и пружили максималну заштиту и информисаност током ванредног стања.

Како се наводи, пословнице ће радити са измијењеним радним временом, док ће корисници и даље моћи да све жељене информације добију путем сајта , позивом контакт центра на број 0800 100 100, као и путем друштвених мрежа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана