Од данас смањење броја припадника полиције код објеката општина на сјеверу КиМ

Танјуг
Од данас смањење броја припадника полиције код објеката општина на сјеверу КиМ

ПРИШТИНА- Такозвана Косовска полиција од данас почиње смањење броја својих припадника у и око општинских објеката на сjеверу Косова и Метохије за 25 одсто, одлучено је на састанку представника косовске полиције, Еулекса и Кфора.

Како је саопштила косовска полиција, на састанку је процijењено да је безбjедносна ситуација у и око објеката сjеверних општина добра.

-У смислу овог заједничког закључка, од сутра почиње смањење броја припадника косовске полиције за 25 одсто у и око општинских објеката на сjеверу - пише у саопштењу, преноси Репортери.

Додаје се да ће тимови косовске полиције, заједно са Еулексом и Кфором, наставити координацију и "предузети неопходне радње у складу са редовном процjеном безбjедносне ситуације" у и око општинских објеката на сjеверу КиМ.

Смањење присуства полиције на jсеверу је обавеза из споразума замjеника премијера привремених приштинских институција Бесника Бислимија и изасланика Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчакa, склопљеног почетком јула у Братислави.

Поред смањења присуства полиције, споразумом је предвиђено и организовање избора у четири општине на сјеверу КиМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана