Од данас ће из Србије у свијет ићи најквалитетније чоколаде

Танјуг
Од данас ће из Србије у свијет ићи најквалитетније чоколаде

НОВИ САД - У Новом Саду данас је отворена фабрика чоколаде швајцарске компаније "Бери Калебо", у присуству предсједника Србије Александра Вучића. Вучић је истакао да је поносан што је у Новом Саду отворена "фантастична фабрика чоколаде" ове компаније.

"Честитам Новосађанима! Живела Србија", поручио је Вучић на свом инстаграм налогу "Будућностсрбије" и објавио фотографије са отварања фабрике. Отварању фабрике присуствовали су и председник Владе Војводине Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и руководство фабрике."

Мировић је на свом званичном инстаграм налогу навео да је у фабрици већ запослено скоро 100 радника. "Од данас ће из наше Србије у свет ицих најквалитетније чоколаде, имајући у виду да ова компанија снабдева 25 одсто светског тржишта чоколадом", поручио је Мировић.

"Бери Калебо" је водећи швајцарски произвођач чоколаде, а изградња фабрике у Новом Саду почела је у марту прошле године. У овој фабрици ће бити запослено више од сто радника, а погон би требало да произведе 50.000 тона чоколаде годишње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана