Оцу дјечака убице из Београда привремено одузета имовина

Г.С.
Оцу дјечака убице из Београда привремено одузета имовина

БЕОГРАД - Након што је Виши суд у Београду данас саопштио да је судија за претходни поступак тог суда донио рјешење којим је усвојио приједлог родитеља убијене дјеце у ОШ "Владислав Рибникар" и оцу дјечака убице привремено забранио да располаже, отуђи и оптерети непокретности и покретне ствари чији је власник, откривено је да се отац дјечака претходно распитивао како да пренесе имовину на треће лице, сазнаје Курир.

Наиме, против оца дјечака убице се води кривични поступак због сумње да је починио тешко кривично дјело против опште сигурности. Наиме, сумња се да је он водио маљолетног сина у стрељану и учио га да пуца и није адекватно обезбиједио сеф у стану у ком је држао оружје, за које је имао дозволу.

- У кривичном поступку који се води против оца дечака породице жртава су оштећена страна. Они као оштећена страна у поступку имају право да истакну имовинскоправни захтев за накнаду штете, а у овом случају њима је нанета штета у виду душевне боли, патње - објашњава извор Курира и додаје да је деветоро оштећених дало приједлог суду да се родитељима дјечака убице забрани да располажу имовином.

- Они су добили информације да дечакови родитељи намеравају да пренесу имовину на треће лице, што би значило да би их на тај начин могли онемогућити да наплате одштету на крају судског поступка. Како би се то избегло, суд је ставио привремену меру забране располагања, продаје или преноса имовине - појашњава нам извор.

Стан и пословни простори у Београду и аутомобил

Како је саопштено из Вишег суда у Београду, судија за претходни поступак донио је рјешење којим је усвојио приједлог родитеља убијене дјеце у ОШ "Владислав Рибникар" за одређивање привремених мјера обезбјеђења имовинскоправних захтјева. Ријеч је о стану у Београду, дијеловима пословног простора у Београду и путничком моторном возилу. Привремене мјере имају трајати до правноснажног окончања кривичног поступка.

Против наведеног рјешења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном вијећу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема рјешења, која не задржава извршење рјешења.

Подсјетимо, отац дјечака из ОШ "Владислав Рибникар", који је 3. маја у школи убио школског чувара и деветоро својих другара, док је ранио шесторо, ухапшен је одмах након масакра. У истрази је откривено да је његов син злочин починио из његових пиштоља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана